02.03.2016 15:06

Van der Maarel vreest 'Park the Bus'-tactiek

Eljero Elia (l.) en Mark van der Maarel (r.) vechten om de bal tijdens het competitieduel FC Utrecht - Feyenoord. (28-02-2016)
Eljero Elia (l.) en Mark van der Maarel (r.) vechten om de bal tijdens het competitieduel FC Utrecht - Feyenoord. (28-02-2016)

FC Utrecht-verdediger Mark van der Maarel weet wat hem woensdagavond te wachten staat tijdens het bekerduel met topklasser VVSB. Van der Maarel denkt dat de club uit Noordwijkerhout vooral gaat tegenhouden.

Van der Maarel verwacht dat VVSB goed naar Chelsea heeft gekeken en zal proberen de 'Park the Bus'-tactiek te kopiëren. "De kans lijkt me groot, dat ze gaan inzakken en een muurtje gaan bouwen", vertelt de verdediger van FC Utrecht aan De Telegraaf. "Je kent de klassieke wedstrijden wel, dat een ploeg zich helemaal ingraaft. Dat is nooit gemakkelijk. Als de goal dan lang uitblijft, kan dat vervelend worden."

Van der Maarel gaat er - ondanks de tactiek van VVSB - vanuit dat FC Utrecht de bekerfinale mag spelen. "Voor een club als FC Utrecht en voor een speler als ik, is het fantastisch als we de finale mogen spelen." 

De laatste keer dat FC Utrecht in de finale van het bekertoernooi stond was tijdens het seizoen 2003/2004.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner