03.03.2016 09:49

Kuyt: "Het leeft gewoon in Rotterdam"

Dirk Kuyt kijkt niet erg vrolijk tijdens het competitieduel Feyenoord - Roda JC Kerkrade. (21-02-2016)
Dirk Kuyt kijkt niet erg vrolijk tijdens het competitieduel Feyenoord - Roda JC Kerkrade. (21-02-2016)

Dirk Kuyt merkt dat het bekertoernooi leeft in Rotterdam. Feyenoord kan zich donderdagavond plaatsen voor de finale, maar dan moeten de Rotterdammers wel zien af te rekenen met AZ Alkmaar.

"Ik vind het mooi om te zien hoe het legioen van Feyenoord de beker dit seizoen heeft benaderd", aldus Kuyt tegenover De Telegraaf. "Het leeft gewoon in Rotterdam. Eigenlijk zou het in heel Nederland zo moeten zijn. Op die avonden, met de stadionlampen vol aan en propvolle tribunes, ontstaat hier een sfeer van onoverwinnelijkheid. Daar moeten we ook tegen AZ voor gaan."

Feyenoord speelt dit seizoen geen Europees voetbal, maar Kuyt hoopt dat daar volgend seizoen verandering in komt. Als Feyenoord de beker wint, dan plaatst het zich voor de groepsfase van de Europa League. "Europese avondjes bij Feyenoord, weet ik nog van het verleden, waren bijzonder. Dat missen we dit seizoen en ik hoop dat we die hier na de zomer weer krijgen. Maar in de tussentijd vormt de beker een mooi alternatief. Daarom wordt de wedstrijd tegen AZ ook door ons als spelers weer benaderd als een Europese avond."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner