04.03.2016 12:05

Van Beek blij met optreden tegen Janssen

Het is feest in Rotterdam, Sven van Beek (r.) heeft Feyenoord zojuist op 1-0 gezet tegen aartsrivaal Ajax. Dirk Kuyt viert het feestje mee met het publiek. (08-11-2015)
Het is feest in Rotterdam, Sven van Beek (r.) heeft Feyenoord zojuist op 1-0 gezet tegen aartsrivaal Ajax. Dirk Kuyt viert het feestje mee met het publiek. (08-11-2015)

Sven van Beek had nog een appeltje te schillen met Vincent Janssen. De mandekker werd in de competitie in Alkmaar dolgedraaid door de aanvaller van AZ, maar na de overwinning in de halve finale van de KNVB beker had Van Beek alle reden tot lachen.

De grootste reden van de blijdschap kwam door de teamprestatie, want door de overwinning plaatste Feyenoord zich voor de finale van de KNVB beker tegen FC Utrecht op 24 april. De mandekker was ook gedurende de hele wedstrijd de baas over zijn directe tegenstander, iets wat eerder dit seizoen niet het geval was. In Alkmaar won AZ met 4-2, scoorde Janssen een hattrick en speelde Van Beek een beroerde wedstrijd.

De verdediger was dan ook blij met het optreden tijdens de bekerconfrontatie. "Ik ken Janssen al lang uit de Feyenoord-jeugd. Hij heeft mij in die uitwedstrijd een zware dag bezorgd en ik wilde hem daarom deze keer 'opeten'. Zo heb ik ook naar dit bekerduel toegeleefd en het was ook wel te zien dat ik gretig was", zegt Van Beek in gesprek met NUsport.

In de aanloop naar het bekerduel met Feyenoord verklaarde Janssen dat hij Ajax voetballend een veel betere ploeg vindt. Die uitspraak kwam ook aan in Rotterdam. "Natuurlijk ergerden wij ons daaraan. Dat soort uitspraken moet je niet doen. Maar ik heb geen invloed op wat hij zegt in de media."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner