04.03.2016 14:18

Voorwaardelijke boete Vitesse na scheldkoren

Vitesse-supporters zijn te ver gegaan in hun aanmoedigingen tijdens de Gelderse derby. De KNVB heeft daarom Vitesse een voorwaardelijke geldboete opgelegd in verband met de scheldkoren die hoorbaar waren tegen NEC van november vorig jaar. Vitesse heeft het schikkingsvoorstel geaccepteerd en komt met een nadere verklaring op de officiële clubsite.

"Onze supporters laten zich vaak van een fanatieke en ludieke kant zien. Die support helpt het team vooruit en zorgt voor een goede sfeer in het GelreDome. Scheldkoren horen niet in een voetbalstadion thuis en past absoluut niet bij de kernwaarden van onze club", klinken de woorden van Joost de Wit, algemeen directeur van Vitesse. "Een enkeling vindt het zo nu en dan nodig om met dit liedje over de schreef te gaan. Met deze straf van de KNVB vers in het geheugen, roepen wij iedereen op om zich te onthouden van scheldkoren. Het raakt en schaadt onze club op een directe manier. Het kan nooit de bedoeling zijn van een supporter om onze club moedwillig in diskrediet te brengen."

De directeur krijgt steun van Supportersvereniging Vitesse: "Voetbal is emotie en iets waar wij allemaal met passie van kunnen genieten. Als Vitesse-supporters staan wij achter onze club en laten dat graag op een positieve en ludieke manier in onze kleuren, spandoeken en liederen merken. Daar zit ook een nadrukkelijke grens aan. Scheldkoren horen niet op de tribunes thuis. Daar distantiëren wij ons als Supportersvereniging Vitesse nadrukkelijk van en willen wij als supporters niet mee geassocieerd worden. Het schaadt onze club, maar ook het imago van de voetbalsupporter", aldus voorzitter Paul Koster.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner