04.03.2016 21:50

ADO beëindigt goede reeks van FC Twente

Thomas Kristensen (l.) zorgt er binnen twee minuten voor dat ADO Den Haag op voorsprong komt tegen FC Twente. (04-03-2016)

ADO Den Haag heeft vrijdagavond de goede reeks van FC Twente weten te doorbreken. Na vijf overwinningen op rij verloor de ploeg van René Hake in Den Haag met 2-1.

Waarschijnlijk zaten nog niet eens alle toeschouwers op hun plek toen de 1-0 al viel. ADO Den Haag had slechts 85 seconden nodig om op voorsprong te komen. Een voorzet van Aaron Meijers was lang onderweg, maar kon door Kristensen volledig vrij worden ingekopt bij de tweede paal. Het was de opmaat voor een wervelende eerste helft van ADO, FC Twente had werkelijk niets in te brengen. Slechts vijf minuten na de goal raakte Ludcinio Marengo al de lat, toen hij Nick Marsman van afstand verraste.

In de eerste helft wist ADO nog twee keer het aluminium te raken. Eerst was het Tommie Beugelsdijk die op de rand van het strafschopgebied met links schoot uit de draai en daarmee de bovenkant van de lat raakte. Ook Kristensen raakte het aluminium, zijn uithaal kwam op de binnenkant van de paal terecht. FC Twente mocht dan ook van geluk spreken dat hij bij rust pas 1-0 stond.

Na rust kwam daar echter snel verandering in. Een voorzet van Édouard Duplan kwam op de uitgestoken hand van Bruno Uvini terecht, waarna de bal op de stip ging. Derijck mocht aanleggen en schoot de bal beheerst in de rechterhoek. Daarna liet Marengo weer van zich horen. De linksbuiten was de hele wedstrijd dreigend en dit keer eindigde zijn schot in het zijnet. FC Twente had nog altijd niets in te brengen, al was het zo'n twintig minuten voor tijd wel dicht bij de aansluitingstreffer. Een kopbal van Zakaria El Azzouzi werd door Martin Hansen gered met een goede reflex.

Even later waren de Tukkers plotseling opnieuw dicht bij een goal, toen een van richting veranderd schot van Thomas Agyepong op de paal eindigde. FC Twente putte moet uit die kansen en tien minuten voor tijd kwam de aansluitingstreffer er dan alsnog. Na een geweldige pass van Kamohelo Mokotjo was Ziyech weg en met links plaatste hij de bal fraai in de verre hoek. De aansluitingstreffer kwam echter te laat voor FC Twente, ADO Den Haag wist de overwinning over de streep te trekken.

Dankzij de overwinning gaat ADO weer over FC Twente heen en bezet het momenteel de elfde plaats. FC Twente staat nu dertiende.

Door: Jessica Westdijk