04.03.2016 22:32

De Leeuw belandt op de bank bij FC Groningen

Hedwiges Maduro (l.) en Michael de Leeuw (r.) werken tijdens de wedstrijd FC Groningen - SC Cambuur goed samen om Rai Vloet (m.) af te stoppen. (07-02-2016)
Hedwiges Maduro (l.) en Michael de Leeuw (r.) werken tijdens de wedstrijd FC Groningen - SC Cambuur goed samen om Rai Vloet (m.) af te stoppen. (07-02-2016)

Michael de Leeuw is zijn basisplaats bij FC Groningen kwijt. Trainer Erwin van de Looi wil tegen PSV een andere bezetting op het middenveld en kiest ervoor om de ervaren De Leeuw te slachtofferen. Hij licht zijn keuze toe op de clubsite van de Groningers.

"Het is niet altijd zo dat je als trainer ontevreden bent over een speler, of deze onvoldoende heeft gepresteerd wanneer je iemand passeert", aldus Van de Looi. "Deze keuze zal wellicht de nodige wenkbrauwen doen fronsen, maar ik vind dat we de laatste wedstrijden op het middenveld in de problemen kwamen. We kiezen voor een andere bezetting op het middenveld, dan moet je af en toe pittige keuzes maken. We hebben deze keer iets anders nodig."

Van de Looi begrijpt dat De Leeuw zijn ongenoegen heeft geuit over de keuze van de trainer. "Daar heb ik ook totaal geen problemen mee. We hebben het natuurlijk ook niet over een kleine jongen. De Leeuw heeft zijn waarde voor FC Groningen al vaak genoeg bewezen en nog steeds. Als trainer moet je echter keuzes maken en dat doen we met een open agenda en met eerlijke overwegingen."

De Leeuw maakte dit seizoen al zeven doelpunten voor FC Groningen. Hij is daarmee de meest productieve speler van de Groningers. Een speler die terugkeert in de basis is Alexander Sørloth. Hij is weer fit en begint tegen PSV in de punt van de aanval.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner