05.03.2016 11:17

Kristensen hoopt op langer verblijf bij ADO

Landgenoten Mathias Gehrt (l.) en Thomas Kristensen trekken naar elkaar toe op het trainingskamp van ADO Den Haag in de winterstop van het seizoen 2014/2015. (06-01-2015)
Landgenoten Mathias Gehrt (l.) en Thomas Kristensen trekken naar elkaar toe op het trainingskamp van ADO Den Haag in de winterstop van het seizoen 2014/2015. (06-01-2015)

Met de komst van Thomas Kristensen in 2014 stuntte ADO Den Haag, aangezien de Residentieclub een ervaren voetballer naar Nederland haalde. Inmiddels is de sterke Deen een belangrijke factor bij de club en hij wil graag blijven.

De oud-voetballer van FC Nordsjælland en FC Kopenhagen, waar hij meer dan tweehonderd competitiewedstrijden voor speelde op het hoogste niveau in Denemarken, heeft het naar zijn zin in Zuid-Holland en merkt dat zijn gezin dit ook heeft. Kristensen beschikt echter over een aflopend contract, maar hij hoopt snel op positief nieuws vanuit de club.

"Ik hoop het wel. Mijn familie vindt het erg leuk hier. Mijn twee kinderen gaan naar school en spreken al goed Nederlands. Dus ik wil graag in Den Haag blijven", stelt de middenvelder, die afgelopen speelronde tegen FC Twente zijn eerste doelpunt in het huidige Eredivisie-seizoen maakte.

Voor de Scandinaviër betekende het een einde van een moeilijke periode, waarin Kristensen weinig speeltijd kreeg. "Ik kijk altijd eerst naar mijzelf. Ik wist ook dat als ik een kans krijg, dat ik er alles uit moet halen. Zitten op de bank is vervelend, maar dan ga ik proberen andere te helpen", kijkt de Deen met Omroep West terug op een periode zonder clubvoetbal. Kristensen stond zes duels langs de kant bij ADO Den Haag, maar kan nu weer rekenen op speeltijd.

Het is nog maar de vraag of ADO Den Haag kan verlengen met de ijzervreter, aangezien de club in de financiële problemen zit. Eigenaar Hui Wang is nog niet met geld over de brug gekomen, waardoor de Residentieclub, zelfs als het dit wil, niet zomaar kan verlengen met sterkhouders.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner