06.03.2016 13:38

Haye verovert basisplek, Van Overeem reserve

Thom Haye (l.) en Ridgeciano Haps (r.) verlaten het veld van de Amsterdam ArenA na de 4-1 nederlaag van AZ op bezoek bij Ajax. (28-02-2016)
Thom Haye (l.) en Ridgeciano Haps (r.) verlaten het veld van de Amsterdam ArenA na de 4-1 nederlaag van AZ op bezoek bij Ajax. (28-02-2016)

AZ-middenvelder Thom Haye heeft een basisplaats veroverd voor het duel met Excelsior zondagmiddag. John van den Brom heeft de minder spelende Joris van Overeem gepasseerd.

Van Overeem kende niet zijn beste vorm de afgelopen weken, dus heeft Van den Brom besloten hem op de bank te zetten. Haye neemt zijn plekje op het middenveld over. Daarnaast is Derrick Luckassen net als in de midweekse bekerwedstrijd tegen Feyenoord rechtsback, omdat Mattias Johansson niet op tijd hersteld is van zijn blessure. De rest van het elftal van de Alkmaarders is onveranderd gebleven, waardoor de vertrouwde aanval bestaande uit Alireza Jahanbakhsh, Vincent Janssen en Dabney dos Santos blijft staan.

Ook Excelsior-trainer Alfons Groenendijk heeft niet stilgezeten in de samenstelling van zijn ideale elf. Zo heeft hij de geblesseerde Khalid Karami moeten vervangen voor Bas Kuipers en heeft Jeff Stans zijn basisplek heroverd. In de gewonnen wedstrijd tegen NEC moest de aanvallende middenvelder het nog doen met een invalbeurt, maar tegen AZ staat hij in de basis ten koste van Brandley Kuwas. Michiel Hemmen, vooraf gezien als twijfelgeval, zit niet bij de selectie.

De wedstrijd is vanaf 14:30 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner