06.03.2016 16:22

Ajax wint ruim en blijft in spoor van PSV

Arkadiusz Milik (l.) opent de score bij Willem II - Ajax. De Poolse spits wijst na zijn doelpunt naar aangever Amin Younes, (06-03-2016)
Arkadiusz Milik (l.) opent de score bij Willem II - Ajax. De Poolse spits wijst na zijn doelpunt naar aangever Amin Younes, (06-03-2016)

Ajax er zondagmiddag voor gezorgd dat het in het spoor van koploper PSV blijft. In Tilburg werd Willem II eenvoudig opzij gezet: 0-4.

Willem II startte fel aan de wedstrijd, wat al binnen een minuut resulteerde in een schotkans voor Erik Falkenburg. Jasper Cillessen had de bal echter klemvast. Even later volgde een kans voor Terell Ondaan, nadat Mike van der Hoorn over zijn eigen voeten struikelde en de bal knullig inleverde. Cillessen redde echter opnieuw, de rebound van Frank van der Struijk ging ruim over het doel. Na een kwartier veranderde het doel van Willem II plotseling in een schiettent. Lasse Schöne, Arkadiusz Milik en Riechedly Bazoer kregen allemaal de mogelijkheid uit te halen, maar diverse schoten werden geblokt.

Na twintig minuten ging het tempo wat omlaag en dat resulteerde ook in minder kansen. Toch was Amin Younes vlak voor rust dicht bij de openingstreffer. Zijn schot leek het doel in te krullen, maar belandde op de paal. Even later viel de 0-1 echter alsnog en leverde de Duitse buitenspeler de assist af. Hij legde de bal klaar op het hoofd van Milik, die helemaal vrij stond en tegendraads inkopte.

Na rust ging het hard met de doelpunten van Ajax, al viel de 0-2 eigenlijk compleet uit het niets. Bazoer kreeg de bal aangespeeld van Schöne en besloot tot ieders verbazing uit stand uit te halen. Hij pegelde de bal snoeihard achter Kostas Lamprou. Met nog een halfuur te gaan lag ook de derde goal er al in. Rochdi Achenteh wilde veel te nonchalant uitverdedigen en gaf Schöne de kans van dichtbij in te tikken. De Deen greep die kans en maakte dus de derde goal van de middag. Vijf minuten later kwam ook de naam van Davy Klaassen op het scorebord, na een goede combinatie met Younes. De Duitser wist zelf eerst op wonderbaarlijke wijze te missen, maar in de rebound maakte Klaassen dus alsnog de 0-4.

Ook Willem II scoorde nog, maar dat doelpunt werd afgekeurd. Voorafgaand aan de goal maakte Dico Koppers namelijk een overtreding op Joël Veltman om daarmee ruimte voor zichzelf te creëren. Makkelie had het door en floot Willem II terug. In de slotfase gebeurde er niet veel meer. Willem II creëerde niets meer en ook Ajax wist de score niet op te laten lopen.

Ajax blijft in het spoor van koploper PSV. Willem II staat nog altijd vijftiende, drie punten boven de degradatiezone.

Door: Jessica Westdijk

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner