06.03.2016 17:27

De Boer instrueerde spelers veel te schieten

Ajax-trainer Frank de Boer loopt teleurgesteld richting de catacomben na afloop van het bekerduel Feyenoord - Ajax. (28-10-2015)
Ajax-trainer Frank de Boer loopt teleurgesteld richting de catacomben na afloop van het bekerduel Feyenoord - Ajax. (28-10-2015)

Frank de Boer vertelde zijn ploeg voor de wedstrijd tegen Willem II (0-4 winst) wat de zwakte was van Kostas Lamprou: schoten van afstand. De trainer van Ajax adviseerde zijn team dan ook om van buiten het strafschopgebied te schieten. Riechedly Bazoer nam dankbaar gebruik van de tip en knalde van afstand heerlijk raak.

"We hebben tegen iedereen gezegd dat Lamprou moeite heeft met pogingen van buiten het strafschopgebied. Daarom hebben we afgesproken dat we het vaker van die afstand gingen proberen", gaf de trainer van Ajax aan voor de camera's van FOX Sports. De Boer benadrukte nog wel dat hij Lamprou voor de rest een fantastische doelman vindt.

De knal van Bazoer betekende de 0-2, waarmee het duel ook op slot ging in de 52e minuut. De Boer genoot met volle teugen van het schitterende doelpunt van zijn pupil. "Dat was een fantastisch schot. Bazoer heeft zovéél in zijn lichaam zitten en is nog altijd maar negentien", sprak hij lovend.

Hij was ook tevreden over de manier waarop Milik speelde. "Ik ben hartstikke blij voor hem. Hij wil als spits natuurlijk clubtopscorer worden en dat is hij op dit moment. Ook het meevoetballen gaat de laatste tijd stukken beter." De Poolse aanvaller maakte alweer zijn veertiende treffer van het seizoen in de Eredivisie en is daarmee clubtopscorer bij de Amsterdammers.

Door de overwinning blijft Ajax in het spoor van koploper PSV en blijft het ongemeend spannend bovenaan de ranglijst. "Nu gaan we kijken wie dit het langste vol kan houden. Wij weten dat we gewoon al onze wedstrijden moeten winnen en hetzelfde geldt voor PSV. Je moet het elke week bewijzen. De eerste die verslapt, krijgt de deksel op de neus."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner