06.03.2016 19:23

Groenendijk niet te spreken over arbitrage

Tom van Weert leek de 1-1 te maken voor Excelsior op bezoek bij AZ. Ron Vlaar wist de grensrechter echter te overtuigen dat het buitenspel was, waar Groenendijk schande van spreekt.

"Het is echt ongelooflijk dat dit gebeurt op dit niveau", begint de trainer van Excelsior tegen Fox Sports. "Ron Vlaar gaat naar de arbitrage toe want hij vond het buitenspel. En de grensrechter zegt: 'Joh, dat is prima Ron. We geven gewoon een vrije trap.'"

Uiteindelijk won AZ met 2-0 van Excelsior, en Groenendijk erkent dat het spel van zijn ploeg niet goed was. "Hand in de boezem voor ons spel, want dat was absoluut niet goed. Maar dat een speler nu gaat bepalen dat een goal afgekeurd moet worden, vind ik echt ongelooflijk."

Volgens scheidsrechter Bas Nijhuis had de actie van Vlaar geen invloed op zijn beslissing. "Ik nam even de tijd met mijn beslissing omdat er veel rumoer op de headset was, niet vanwege Ron Vlaar. Mijn assistent vroeg of Tom van Weert in het zicht van de keeper stond en dat was het geval."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner