07.03.2016 09:11

Vliegende start voor De Jong bij LA Galaxy

Nigel de Jong heeft een vliegende start gemaakt met Los Angeles Galaxy in de Amerikaanse voetbalcompetitie MLS. In het eigen StubHub Center won de ploeg van De Jong zondagavond de eerste wedstrijd van dit seizoen tegen DC United met 4-1.

De 31-jarige Amsterdammer, die AC Milan onlangs verruilde voor een Amerikaans avontuur, maakte de negentig minuten vol op het middenveld van LA Galaxy naast onder anderen Steven Gerrard.

De ploeg van trainer Bruce Arena kwam na vijf minuten wel op achterstand. LA Galaxy trok de wedstrijd echter in de tweede helft naar zich toe.

Johan Kappelhof debuteerde bij Chicago Fire in de MLS met een nederlaag tegen New York City FC (3-4), de ploeg van spelmaker Andrea Pirlo en de nieuwe trainer Patrick Vieira. Bij Philadelphia Union, dat met 2-0 verloor van FC Dallas, maakte Roland Alberg als invaller zijn eerste speelminuten.