07.03.2016 09:39

Barto vergelijkt De Kuip met familiebezoek

Martijn Barto scoort in De Kuip de gelijkmaker. Uit de kluts is hij er als de kippen bij om de bal binnen te tikken. (06-03-2016)
Martijn Barto scoort in De Kuip de gelijkmaker. Uit de kluts is hij er als de kippen bij om de bal binnen te tikken. (06-03-2016)

Voor Martijn Barto voelt het voetballen in De Kuip alsof hij een bezoekje aan zijn familie brengt. De spits van SC Cambuur geniet altijd van de wedstrijden in Rotterdam tegen Feyenoord.

"De mensen weten inmiddels wel dat heel mijn familie voor Feyenoord is", zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Mijn ouders, mijn neefjes, mijn ooms, ze zitten echt allemaal in de Kuip. Voetballen tegen Feyenoord in dit stadion, is als een bezoek brengen aan oma. Het is altijd leuk, de herinneringen zijn ook prachtig. Alleen verliet ik oma toch vaak met een iets beter gevoel dan nu."

Dat hij zich 'thuisvoelt' in De Kuip blijkt ook uit zijn goede reeks. De laatste drie keer dat hij daar tegen Feyenoord speelde, scoorde hij. Het afgelopen weekend maakte hij de 1-1 nadat Jens Toornstra de Rotterdammers op 1-0 had gezet. Barto vond dat aangever Michiel Kramer buitenspel stond én hands maakte. "En niet zo'n beetje ook", aldus Barto die daarmee laat weten het oneens te zijn met het besluit van de arbiter om het doelpunt goed te keuren.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner