09.03.2016 19:01

Zware hamstringblessure voor Van Anholt

Willem Janssen (l.) probeert Pele van Anholt (r.) te passeren tijdens het competitieduel sc Heerenveen - FC Utrecht. (05-03-2016)
Willem Janssen (l.) probeert Pele van Anholt (r.) te passeren tijdens het competitieduel sc Heerenveen - FC Utrecht. (05-03-2016)

Pele van Anholt heeft mogelijk zijn laatste wedstrijd voor sc Heerenveen gespeeld. De verdediger liep op de training een ernstige hamstringblessure op en is dit seizoen mogelijk niet meer inzetbaar. Van Anholt beschikt over een aflopend contract, waardoor sc Heerenveen mogelijk het laatste heeft gezien van de back. De club heeft echter wel een optie om het aflopende contract met één jaar te verlengen.

Op de clubwebsite van de Friezen brengt fysiotherapeut Erik ten Voorde het slechte nieuws. "Hij heeft een scheuring in de hamstring. Het herstel duurt minimaal zes weken en het is de vraag of hij dit seizoen nog in actie komt." Van Anholt kwam dit seizoen 22 Eredivisie-wedstrijden in actie, die hij ook allemaal van minuut één tot en met negentig meemaakte. De rechtsback kwam in 2011 over van FC Emmen en is de laatste 3,5 seizoenen een vaste kracht bij sc Heerenveen.

In totaal speelde Van Anholt ruim honderdvijftig officiële wedstrijden, waarvan vier in het kwalificatietoernooi van de Europa League. Dit seizoen strijdt hij met sc Heerenveen in de middenmoot.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner