12.03.2016 09:11

Paris Saint-Germain alweer op weg naar titel

De titelstrijd in de Ligue 1 kan zondag beslist worden. Paris Saint-Germain heeft een overwinning bij ESTAC Troyes nodig om acht duels voor het einde van de competitie voor de vierde keer achter elkaar kampioen te worden.

AS Monaco verspeelde vrijdagavond punten tegen Stade Reims, waardoor Paris Saint-Germain met een wedstrijd minder gespeeld een voorsprong van 22 punten heeft op de nummer twee uit Frankrijk. Als de ploeg uit de hoofdstad de wedstrijd tegen ESTAC Troyes wint, bedraagt de voorsprong op AS Monaco 25 punten, wat onoverbrugbaar is, aangezien er daarna nog acht wedstrijden worden gespeeld in de Ligue 1.

Paris Saint-Germain heeft geen uitgebreide voetbalgeschiedenis, aangezien de ploeg pas in 1970 vanuit een fusie ontstond. In 2011 werd de ploeg overgenomen door een investeringsmaatschappij uit Qatar, waardoor Paris Saint-Germain opeens veel te besteden had. Dit seizoen spelen sterren als Zlatan Ibrahimović, Ángel Di María, Thiago Silva en David Luiz in Parijs.

Met Gregory van der Wiel heeft de ploeg ook Nederlandse inbreng. De rechtsback, die dit seizoen concurrent Serge Aurier zag wegvallen na een schandaal, speelde dit seizoen in totaal twintig wedstrijden. Paris Saint-Germain drong afgelopen week ook door tot de kwartfinales van de Champions League, door Chelsea in een tweeluik te verslaan.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner