12.03.2016 14:04

Veldwijk gelooft tweede uitoverwinning dit jaar

Robin Pröpper (l.) in duel met Lars Veldwijk (r.) tijdens het competitieduel PEC Zwolle - De Graafschap. (05-03-2016)
Robin Pröpper (l.) in duel met Lars Veldwijk (r.) tijdens het competitieduel PEC Zwolle - De Graafschap. (05-03-2016)

PEC Zwolle gaat zaterdagavond op bezoek bij FC Twente. Bij de Zwollenaren staat Lars Veldwijk op de spitspositie en hij verwacht een lastig duel in Enschede.

"FC Twente is in 2016 heel goed begonnen en ze hebben vier thuiswedstrijden gewonnen. Ze hebben sowieso pas één keer verloren en dat was vorige week. Het wordt weer een hele moeilijke en zeker door de jongens die wij missen. Als we als team gaan spelen, dus niet zoals uit bij Cambuur, dan maken wij een goede kans", aldus de voorspelling van Veldwijk tegenover RTV Oost.

In 2016 weet PEC Zwolle nog niet veel resultaten te boeken tijdens uitwedstrijden. Van de vijf uitwedstrijden dit jaar werd er alleen van ADO Den Haag gewonnen (0-2). "In thuiswedstrijden laten we ons eigen spel zien, maar in uitwedstrijden hebben we daar op dit moment wat moeite mee. Dat moeten we weer oppakken. Tegen FC Twente zijn daar wel de mogelijkheden voor."

Volgens Veldwijk zullen alle perikelen bij FC Twente geen rol spelen op het duel van zaterdagavond. "Als je ziet hoe ze in 2016 voetballen... dat ze hun kop proberen leeg te maken en niet met die dingen bezig zijn. Ze hebben heel goed voetballende ploeg en aan ons de taak om dat niet toe te laten," aldus Veldwijk.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner