12.03.2016 15:21

Roda wijst 'MVV-fans' aan als schuldige

Jordy Buijs (r.) en Rydell Poepon (l.) kunnen lachen tijdens het competitieduel Heracles Almelo - Roda JC Kerkrade. (28-02-2016)
Jordy Buijs (r.) en Rydell Poepon (l.) kunnen lachen tijdens het competitieduel Heracles Almelo - Roda JC Kerkrade. (28-02-2016)

Roda JC heeft via de clubwebsite een reactie gegeven op hetgeen wat vannacht gebeurd is in Limburg. De supporters van Roda JC en MVV raakten in Venray slaags met elkaar. In een reactie geeft Roda aan dat de schuld bij de fans van MVV ligt.

Het voorval van de afgelopen nacht zorgde voor twee gewonde Roda-fans. "Zoals in het voortraject besproken met de politie en MVV Maastricht heeft Roda JC zich volledig aan de afgesproken route gehouden om via Doetinchem in Kerkrade te geraken", aldus het schrijven van Roda. "Dit betekent dus ook dat een MVV supportersbus, tegen alle afspraken in, van haar route is afgeweken. Roda JC benadrukt dan ook dat er absoluut geen sprake is van een afgesproken confrontatie tussen beide supportersgroepen. Nietsvermoedende supporters van Roda JC, waaronder ouders met kinderen, zijn slachtoffer geworden van een eenzijdige en uiterst trieste actie van een aantal personen die zich uitgeven als 'MVV-fans'."

De club geeft daarbij aan dat het in gesprek is met de politie om ervoor te zorgen dat de onderzoeken naar dit incident zo goed mogelijk verlopen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner