13.03.2016 10:14

Hake hekelt onduidelijkheid rond handsballen

René Hake was na afloop van de wedstrijd niet te spreken over de scheidsrechter bij FC Twente - PEC Zwolle. Volgens de trainer van de Tukkers werd zijn ploeg een penalty onthouden na een handsbal, maar zijn arbiters niet consistent in het fluiten.

"Blijkbaar is er onderling bij de scheidsrechters ook onenigheid daarover, want het is elke weer afwachten wat een arbiter doet", stelt de eindverantwoordelijke in Enschede. De regelgeving bestaat momenteel uit aangeschoten hands en hands, waarbij eerstgenoemde actie niet bestraft wordt. In dat geval hangt de arm naast het lichaam en maakt de speler geen beweging met zijn hand naar het speeltuig.

Hake vindt het allemaal maar vaag. "We moeten er maar naar toe dat een handsbal altijd wordt bestraft. Dat schept tenminste duidelijkheid, want nu is er sprake van willekeur en weet niemand meer waar-ie aan toe is." FC Twente won de wedstrijd tegen PEC Zwolle overigens wel gewoon, het werd 2-1 in de Grolsch Veste door doelpunten van Hakim Ziyech, Jerson Cabral en Kingsley Ehizibue.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner