13.03.2016 15:48

Paris Saint-Germain kampioen na monsterscore

Paris Saint-Germain is blij om een treffer in de kampioenswedstrijd tegen Troyes. Zlatan Ibrahimović, Adrien Rabiot, Javier Pastore, Edinson Cavani en Ángel Di María vieren het feestje. (13-03-2016)
Paris Saint-Germain is blij om een treffer in de kampioenswedstrijd tegen Troyes. Zlatan Ibrahimović, Adrien Rabiot, Javier Pastore, Edinson Cavani en Ángel Di María vieren het feestje. (13-03-2016)

Paris Saint-Germain is acht wedstrijden voor het einde al kampioen van de Ligue 1 geworden. De ploeg van Laurent Blanc moest zondagmiddag winnen van ESTAC Troyes en dat lukten de Parijzenaars ruimschoots: 0-9. Door de overwinning is het gat met nummer twee, AS Monaco, 25 punten en dus onoverbrugbaar in de resterende duels.

Met Gregory van der Wiel in de basis had Paris Saint-Germain totaal geen moeite met Troyes, dat stijf onderaan staat op de ranglijst. De ploeg van Blanc startte wervelend, want tussen minuut dertien en negentien scoorden ze driemaal. Achtereenvolgend kwamen Edinson Cavani, Javier Pastore en Adrien Rabiot op het scorebord: 0-3.

Na rust ging de ploeg vrolijk verder. Ditmaal was het de beurt aan Zlatan Ibrahimović. De Zweed was binnen elf minuten verantwoordelijk voor een hattrick, waardoor de score opliep naar 0-6. Alsof het nog niet genoeg was hielp Troyes-verdediger Matthieu Saunier een handje door de bal in eigen doel te werken en Lossemy Karaboue ontving de rode kaart. Een kwartiertje later was het Cavani die de score naar 0-8 tilde. Ibrahimović scoorde nog wel, maar daar bleef het bij. Paris Saint-Germain haalde dus net niet de dubbele cijfers.

Al vanaf speeldag twee stond Paris Saint-Germain bovenaan in de Ligue 1 na overwinningen tegen Lille OSC en GFC Ajaccio. Die plek stonden de Parijzenaars verder in het seizoen nooit meer af. Waar concurrenten punten morsten, bleef de ploeg van Blanc maar winnen. Zodoende kon met acht wedstrijden voor het einde al het kampioenschap vieren in het Stade de l'Aube van Troyes.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner