13.03.2016 17:32

Kuyt met gapend gat in zijn kuit na sliding

Een gapend gat in de linkerkuit van Dirk Kuyt verklaart waarom de aanvoerder van Feyenoord zondag tegen Vitesse voor het eerst dit seizoen werd gewisseld. De Rotterdamse topschutter liet in de catacomben van het Gelredome op zijn telefoon zien hoe groot de schade is. Op de foto die hij in de kleedkamer had gemaakt, is een forse wond te zien, waaruit het bloed stroomt.

"Twee noppen gingen dwars door mijn sok", zei Kuyt over het duel met verdediger Maikel van der Werff. Die trapte kort voor rust de bal weg, maar raakte daarbij ook het onderbeen van Kuyt. "Het bleef maar bloeden." In de rust werd de wond stevig dichtgebonden. "Maar er stond zoveel druk op. Springen, schieten, sprinten; het ging niet meer." Kuyt liet zich daarom in de tweede helft wisselen. Met invaller Bilal Basaçikoglu pakte Feyenoord vervolgens de winst in Arnhem (0-2).

Kuyt heeft de tijd om te herstellen, want omdat hij tegen Vitesse een gele kaart pakte, is hij geschorst voor de volgende wedstrijd van Feyenoord. De veteraan was overigens niet de enige Feyenoorder die naar de spelersbus strompelde. Linksback Terence Kongolo viel uit met een hamstringblessure. Hoe ernstig de schade is, moet nader onderzoek uitwijzen.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner