14.03.2016 14:33

Riedewald verlengt contract tot medio 2020

Jaïro Riedewald heeft balbezit tijdens het competitieduel Ajax - De Graafschap. (20-12-2015)
Jaïro Riedewald heeft balbezit tijdens het competitieduel Ajax - De Graafschap. (20-12-2015)

Ajax heeft het contract van Jaïro Riedewald opengebroken. De nieuwe verbintenis van de verdediging gaat met terugwerkende kracht in op 1 januari 2016 en loopt tot en met 30 juni 2020. Riedewald had bij Ajax nog een contract tot de zomer van 2019.

Riedewald kwam sinds het competitieduel met Feyenoord niet meer in actie. De verdediger liep destijds een enkelblessure op en moest onder het mes. "Dat ik mijn handtekening onder dit mooie contract heb gezet, geeft rust om verder te revalideren", zegt Riedewald op de clubsite van de Amsterdammers. "Het is een lastige periode, waarin ik wel op schema lig wat betreft de revalidatie. Ik loop nog op krukken, maar dat is om de enkel meer rust te geven. Mentaal en fysiek gezien gaat het goed. Het liefst wil ik dit seizoen nog een wedstrijd meepikken, of dat nu in Ajax 1 of Jong Ajax is. Maar lukt dat niet, dan richt ik me op volgend seizoen."

Directeur voetbalzaken Marc Overmars is blij met het nieuwe contract van Riedewald. "Dit is een goed signaal naar onze spelers toe. Als jongens stappen maken van bankzitter naar basisspeler en vervolgens naar het Nederlands elftal dan hoort daar een verandering in het contract bij. In dit stappenplan is Jaïro een voorbeeld. Nu heeft hij een tegenslag omdat hij geblesseerd is. Dat is jammer voor hem, maar dat was geen enkel discussiepunt wat betreft deze contractverbetering", aldus Overmars.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner