15.03.2016 16:13

Veltman wil koppositie: "Deze zondag maar"

Joël Veltman (r.) en Terell Ondaan (l.) vechten veel fysieke duels uit tijdens de wedstrijd Willem II - Ajax. (06-03-2016)
Joël Veltman (r.) en Terell Ondaan (l.) vechten veel fysieke duels uit tijdens de wedstrijd Willem II - Ajax. (06-03-2016)

Joël Veltman kijkt met verbazing terug op het puntenverlies van Ajax tegen NEC, maar ook van PSV tegen sc Heerenveen. Beide teams speelden gelijk en dat had de verdediger niet verwacht.

Voor de clubsite van Ajax schrijft de reserveaanvoerder een blog. Eén van de meest opvallende zaken dit weekend was dat zowel de Amsterdammers als de Eindhovenaren punten morsten. "Dat beide ploegen afgelopen weekend averij opliepen, was voor mij wel verrassend. Ik vond PSV net als ons in goede vorm en stabiel", zo was de gedachte van Veltman. "We wonnen allebei vrij gemakkelijk onze potjes. Zelf baalden wij natuurlijk enorm van het gelijkspel tegen NEC. Het was een mooie kans om als koploper naar PSV af te reizen. Dan moet het zondag maar gebeuren."

Veltman zal dinsdagavond naar de concurrent van komend weekend kijken. PSV speelt voor de Champions League tegen Atlético Madrid. "Ik heb ook respect voor de prestaties van PSV in de Champions League. Ze hebben iets gedaan wat ons de laatste jaren niet is gelukt: overwinteren", aldus Veltman. "Daarnaast hebben ze thuis een goed resultaat behaald tegen Atlético Madrid, al wordt de uitwedstrijd natuurlijk een ander verhaal. Atlético heeft, denk ik, de beste papieren. Het is een ploeg uit de wereldtop. Aan de andere kant: je weet het nooit. In 2013 hadden wij op voorhand tegen Barcelona thuis ook maar een kleine kans. Het draait ook om de vorm van de dag."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner