16.03.2016 11:20

Tuchtcommissie laat schorsing Santos staan

Christian Santos kan juichen tijdens het competitieduel NEC Nijmegen - Feyenoord. (20-12-2015)
Christian Santos kan juichen tijdens het competitieduel NEC Nijmegen - Feyenoord. (20-12-2015)

De vrees van NEC is werkelijkheid geworden. De tuchtcommissie heeft besloten om de schorsing van spits Christian Santos te laten staan. Dat betekent dat de aanvaller sowieso drie wedstrijden mist.

Dat heeft de club op de eigen website bekend gemaakt. Nadat N.E.C. eerder niet akkoord ging met het schikkingsvoorstel van de openbaar aanklager en vervolgens ook nog in hoger beroep ging, heeft de tuchtcommissie dinsdagavond alsnog besloten de schorsing van vier wedstrijden waarvan één voorwaardelijk, te handhaven. Een flinke streep door de rekening van de Nijmegenaren. Door het hoger beroep kon Santos de afgelopen weken tegen Ajax en Heracles Almelo in actie komen en was ook direct belangrijk met twee doelpunten.

Nu moet NEC het dus een tijdje zonder zijn uitblinker doen. Santos mist de wedstrijden tegen achtereenvolgens ADO Den Haag, Vitesse en FC Utrecht.

De Venezolaanse speler wordt nu alsnog gestraft voor een slaande beweging in de uitwedstrijd tegen Excelsior op 26 februari. Scheidsrechter Kuipers nam de beweging tijdens de wedstrijd niet waar, later startte de aanklager betaald voetbal een vooronderzoek op basis van de televisiebeelden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner