18.03.2016 21:52

Haller schiet FC Utrecht langs Excelsior

Sébastien Haller heeft FC Utrecht vrijdagavond hoogstpersoonlijk aan een overwinning op Excelsior geholpen. FC Utrecht keek al vroeg tegen een achterstand aan, maar dankzij twee doelpunten van de Fransman won FC Utrecht alsnog: 2-1.

FC Utrecht begon aardig aan het duel met Excelsior, maar de Rotterdammers hadden al na vijf minuten een voorsprong te pakken. Een afgeslagen vrije trap van Jeff Stans kwam voor de voeten van Rick Kruys terecht. Het schot van de middenvelder werd aangeraakt door Ramon Leeuwin, waardoor FC Utrecht-doelman Robbin Ruiter kansloos was: 0-1. FC Utrecht had het vervolgens moeilijk, maar knokte zich langzamerhand terug in de wedstrijd.

Na ruim een half uur spelen kreeg de thuisploeg een opgelegde mogelijkheid om terug te komen in de wedstrijd. Een handsbal van Jurgen Mattheij werd bestraft door scheidsrechter Edwin van de Graaf met een strafschop. Sébastien Haller bleef vervolgens rustig vanaf elf meter: 1-1. In de slotfase van de eerste helft kreeg Excelsior via Bas Kuipers en Sander Fischer nog een kans om te scoren, maar het was FC Utrecht dat ging rusten met een voorsprong. Een voorzet van Mark van der Maarel werd omhoog gekopt door Fischer. Excelsior-doelman Tom Muyters leek de bal uit de lucht te kunnen plukken, maar Haller was eerder bij de bal en kopte raak: 2-1.

Na rust was de wedstrijd een stuk minder vermakelijk. Tijdens het eerste kwartier na rust gebeurde er bar weinig. Het tempo lag bijzonder laag, waardoor het moeilijk was voor beide ploegen om kansen te creëren. Na een uur spelen kreeg de thuisploeg toch weer een mogelijkheid. Haller ging de combinatie aan met Nacer Barazite, maar de Franse aanvaller kreeg zijn poging niet op doel. Een kwartier later kreeg Haller nog een kans, maar deze keer wist doelman Muyters redding te brengen. In de slotfase gebeurde er weinig en dus bleef het 2-1 in Utrecht.

FC Utrecht heeft na de overwinning op Excelsior 45 punten, terwijl Excelsior vanzelfsprekend blijft steken op 25 punten. FC Utrecht gaat na de interlandperiode op bezoek bij Heracles Almelo, terwijl Excelsior na de onderbreking tegen Feyenoord speelt.

Door: Jurre Hermans