19.03.2016 10:54

Byrne voelt zich helemaal thuis in Friesland

Het duurde even, maar Jack Byrne, Ierse huurling in dienst van SC Cambuur, is gewend aan de Eredivisie. De middenvelder, die door de formatie uit Leeuwarden van Manchester City wordt gehuurd, vond kort voor de winterstop zijn voetbalbenen.

"Sinds de wedstrijd tegen NEC ben ik helemaal mezelf", stelt hij in gesprek met de Leeuwarder Courant. Byrne had het als buitenlandse huurling moeilijk in de Eredivisie, maar staat inmiddels op 21 competitiewedstrijden, waarin hij drie keer trefzeker was. Zijn laatste twee doelpunten maakte hij in de afgelopen weken.

De Ierse voetballer, die furore maakte bij de A-junioren van Manchester City, zag in korte tijd twee belangrijke mensen vertrekken. Trainer Henk de Jong vertrok, Bartholomew Ogbeche verkaste. "Hij was belangrijk voor me. Ogbeche gaf me advies, maar dat is voetbal. Henk was de reden waarom ik hier naar toegekomen ben."

Byrne beschikt in Engeland over een contract tot medio 2018, maar het ligt in de lijn der verwachtingen dat de voetballer voorlopig nog niet debuteert in het eerste elftal. Een nieuwe verhuurperiode ligt in het verschiet voor de Ier.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner