19.03.2016 11:24

Lengte en fysiek zaten jonge Clasie dwars

Als oud-speler en oud-aanvoerder van Feyenoord komt Jordy Clasie natuurlijk naar Rotterdam voor De Klassieker. (08-11-2015)
Als oud-speler en oud-aanvoerder van Feyenoord komt Jordy Clasie natuurlijk naar Rotterdam voor De Klassieker. (08-11-2015)

Inmiddels krijgt Jordy Clasie aardig wat speeltijd in de Premier League, maar in zijn tienerjaren zag de carrière van de middenvelder er niet goed uit. Hij werd weggestuurd bij Feyenoord en geweigerd bij AZ vanwege zijn lengte.

"Bij Feyenoord kreeg ik toen ik vijftien of zestien was te horen dat ik geen kans had en een andere club moest zoeken", kijkt de speler van Southampton met de Daily Mirror naar het begin van zijn carrière. "Men zei altijd dat ik problemen zou krijgen vanwege mijn lengte en fysiek. Ik ben vervolgens bij AZ gaan kijken en daar vertelden ze dat ik te klein was en ook naar een andere club moest zoeken."

"Bij Feyenoord kwam gelukkig een andere man binnen, Stanley Brard, die me vertrouwen gaf en geloof in mij had. Vanaf dat moment veranderden mijn gedachten: 'Hij gelooft in mij, ik kan ook weer in mezelf geloven'", aldus de middenvelder, die in het huidige seizoen vijftien competitiewedstrijden speelde in de Premier League.

Een vlekkeloze start had Clasie echter niet, aangezien hij geblesseerd raakte voor het seizoen in Engeland begon. "Mijn coach heeft me ook verteld dat de meeste spelers die uit Nederland komen de tijd nodig hebben. Hij vertelde mij dat ik misschien wel een jaar nodig had. Ik denk er ook zo over. Ik zie nu al veel progressie en hopelijk kan ik volgend jaar van belang zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner