19.03.2016 20:23

Heracles in flets duel voorbij sc Heerenveen

Heracles Almelo heeft de thuisoverwinning op SC Cambuur een goed vervolg gegeven tegen sc Heerenveen. Door een treffer van Jaroslav Navratil boekte het elftal van trainer John Stegeman zaterdagavond haar vierde zege op rij in het Abe Lenstra Stadion (1-0).

De eerste helft was niet om over naar huis te schrijven. Nota bene het eerste schot op doel van Heracles was direct een treffer. Na 33 minuten (!) werd Navratil de diepte in gestuurd door Iliass Bel Hassani, waarna de buitenspeler het leer koelbloedig onder Erwin Mulder schoof (0-1). Hoewel Heerenveen zeker niet de mindere partij was, mocht de ploeg blij zijn dat een kopbal van Thomas Bruns op slag van rust van de lijn werd gehaald.

Na de theepauze trok de thuisploeg de wedstrijd wat meer naar zich toe om een gelijkmaker te forceren. Toch bleef het spelbeeld sober. Mitchell te Vrede en Sam Larsson zorgden zo nu en dan voor gevaar, maar een gelijkmaker hing lange tijd niet in de lucht. Pas in het laatste kwartier maakte de thuisploeg echt aanstalten om een doelpunt te creëren, maar ondanks de inbreng van onder meer Henk Veerman als extra aanvaller hield Heracles stand. De bezoekers hadden op hun beurt nog uit kunnen lopen, maar faalden hierin, waardoor het bij 0-1 bleef.

Door de overwinning verkleint Heracles het gat met nummer vijf FC Utrecht, dat vrijdag met 2-1 won van Excelsior tot op één punt. Voor Heerenveen lijkt het seizoen als een nachtkaars uit te gaan. In degradatiegevaar lijkt het elftal van trainer Foppe de Haan niet meer te komen, terwijl de play-offs om Europees voetbal eveneens ver weg zijn.

Door: Joey Knobben