19.03.2016 21:10

Van Boekel vervangt Liesveld in Enschede

Niet Richard Liesveld, maar scheidsrechter Pol van Boekel fluit zondagmiddag de competitiewedstrijd tussen FC Twente en AZ. De KNVB maakt zaterdagavond middels een persbericht bekend dat Liesveld van het duel is gehaald vanwege privé-omstandigheden. Er wordt verder geen uitleg gegeven over de omstandigheden, alleen dat Liesveld niet in staat is om het duel in Enschede te fluiten.

Voor Van Boekel, die eigenlijk vrij was tijdens speelronde 28 van de Eredivisie, is het zijn 21e wedstrijd in het huidige Eredivisie-seizoen. Vrijdagavond floot hij nog de wedstrijd Sparta - Fortuna Sittard in de Jupiler League. In dat duel deelde hij twee gele kaarten uit aan de Limburgers.

FC Twente en AZ spelen met een verschillend doel voor de punten zondag. AZ wil aansluiting houden met de subtop en kan bij eventueel puntenverlies van Feyenoord de derde plek in de Eredivisie overnemen. FC Twente heeft 2015 achter zich gelaten en presteert in 2016 wel naar behoren. Hierdoor is een kans op Europees voetbal weer reëel, maar dan moet er veel gewonnen worden in de slotfase van de competitie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner