20.03.2016 16:27

ADO de gelukkige winnaar na matig duel

ADO Den Haag viert de 1-0 van Dion Malone (m.) tijdens het competitieduel met NEC Nijmegen (20-03-2016).
ADO Den Haag viert de 1-0 van Dion Malone (m.) tijdens het competitieduel met NEC Nijmegen (20-03-2016).

Het was lang wachten in Den Haag, maar één minuut voor tijd kon er toch gejuicht worden. Na een saai duel leek er een bloedeloze 0-0 te volgen, maar invaller Dion Malone scoorde één vlak voor tijd de winnende. De wedstrijd verdiende geen winnaar, maar kreeg er toch één in ADO.

De grote vraag was hoe Ernest Faber het gemis van spits en topscoorder Christian Santos zou opvangen. De oefenmeester koos voor de achttienjarige Jay-Roy Grot als zijn vervanger. De tactiek van de Nijmegenaren was duidelijk. NEC gunde de bal aan ADO en trok zich massaal terug. Toch was de beste aanval in de eerste helft voor de mannen van Faber. Na een goede combinatie tussen Navarone Foor en Grot kwam de bal voor de voeten van Anthony Limbombe. De aanvaller haalde hard uit, maar zijn schot ging naast. ADO Den Haag stelde daar weinig tegenover. De Hagenezen hadden het meeste balbezit, maar het lukten niet om door de NEC-muur te komen. Op een kansje van Mike Havenaar, de boomlange Japanner raakte de bal van dichtbij compleet verkeerd, na bleef het rustig voor het doel van Bradley Jones.

In het eerste kwartier na rust probeerde NEC wat meer de aanval te zoeken, maar de club uit Gelderland deed dat niet zuiver. Zo was de eindpass telkens voor een ADO-speler. Naarmate de minuten wegtikten, begon het publiek steeds ongeduldiger te worden. Een poeier van Havenaar zorgde even voor wat opwinding, maar dat bleek van korte duur. De ploeg uit Zuid-Holland durfde niet vol voor de aanval te gaan. Zo was het voetbal ook in de tweede helft niet hoogstaand. Beide ploegen durfden geen risico te nemen en zo was het wachten op het laatste fluitsignaal. Tot één minuut voor tijd. Invaller Dennis van der Heijden gaf de bal voor en, omdat Todd Kane de bal niet wegschoot, kreeg Dion Malone de bal voor zijn voeten. De middenvelder benutte het buitenkansje en zo pakte ADO alsnog de drie punten.

Volgende week ligt de Eredivisie een weekje stil in verband met interlandvoetbal. Op zondag 3 april treden ADO Den Haag en NEC weer aan. Dan staat de Gelderse derby op het programma. De Nijmegenaren ontvangen dan in eigen huis hun grote rivaal Vitesse. Voor de ploeg van Fraser wacht dan een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle.

Door: Ilona van der Werf

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner