20.03.2016 18:08

Van de Looi neemt zijn verantwoordelijkheid

De scheidende trainer Erwin van de Looi wil bij FC Groningen van geen vervroegd afscheid weten. De oefenmeester ziet dat zijn ploeg opnieuw verloor. Dit keer was Vitesse te sterk.

"In de voorgaande jaren ging het hier goed, maar liep ik niet voorop in de polonaise. Nu het minder gaat, blijf ik voor mijn troepen staan. Ik neem mijn verantwoordelijkheid, ik ben geen wegloper", zei hij bij FOX Sports zondag na de zesde nederlaag op rij, thuis tegen Vitesse (0-3).

Van de Looi, die komende zomer wordt opgevolgd door Ernest Faber (nu nog NEC), gaf toe dat het momenteel geen pretje is om trainer of supporter van FC Groningen te zijn. "Dat is nu even hartstikke lastig. Maar zo'n fase maak je soms mee in het leven. Daar word je een vent van."

Volgens Van de Looi voelde de ruime nederlaag tegen Vitesse, dat pas in de 73e minuut de score opende in de morrende Euroborg, aan als een mokerslag. "Daar hoef ik niet moeilijk over te doen. Tot 0-0 was er niets aan de hand. Door persoonlijke fouten kwamen we echter weer op achterstand. Dan zie je het vertrouwen in de ploeg verdwijnen. We snakken gewoon naar een zege."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner