20.03.2016 18:10

Fraser: "Deze zege is zeker niet gestolen"

Trainer Henk Fraser van ADO Den Haag vond niet dat zijn ploeg zondag voor eigen publiek de krappe overwinning tegen NEC had 'gestolen' (1-0).

"Misschien lijkt het zo, omdat het doelpunt in de laatste fase viel en niet meer werd verwacht", zei hij bij de NOS. "Maar er was maar één ploeg die in deze wedstrijd ervoor wilde gaan en dat was ADO. NEC was voor een punt gekomen."

Fraser gaf toe dat het duel als kijkspel weinig voorstelde. "We hadden veel moeite om iets te creëren. Dat lukte ons bijna niet, terwijl we er toch veel energie instaken. Vooral de tweede helft was niet om aan te zien. Als je dan toch nog wint, kun je alleen maar heel blij en gelukkig zijn."

De drie wissels van Fraser in de tweede helft pakten nog wel goed uit. Dennis van den Heijden, Ludcinio Marengo en Dion Malone, die de trekker overhaalde, hadden allen een aandeel in het luidbejubelde doelpunt. "Dat waren gouden wissels", sprak Fraser met lichte zelfspot. "In het verleden hadden we deze lelijke duels niet gewonnen. Nu wel, dus we gaan nog steeds vooruit."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner