21.03.2016 09:56

Milik nog niet tevreden na snelle treffer

Arek Milik zette zondagmiddag Ajax binnen twee minuten op voorsprong en dat doelpunt had de Pool nodig. De spits kreeg de nodige kritiek te verwerken en trekt nu de lange neus.

Na een voorzet van Joël Veltman was het Milik die de bal tegen de touwen wist te koppen. "Het maakt me heel gelukkig. Sommige mensen dachten dat ik in topwedstrijden niet kon scoren…", zegt hij in De Telegraaf. "Het was voor mij een belangrijk doelpunt, omdat ik iedereen wilde bewijzen dat ik wel kon scoren én goed kon spelen in topduels. Ik las de berichten op Twitter en Facebook niet, maar begreep van anderen wel dat er veel kritiek op me was. Hopelijk is dat nu wat minder."

Milik scoorde de laatste vijf Eredivisie-duels op rij en zette dus Ajax op voorsprong in de topper. Toch was hij niet helemaal tevreden over zijn prestaties. "Ik verwijt het mezelf dat ik de wedstrijd tegen PSV niet eerder besliste. Vooral de grote kans op slag van rust gaf me een heel slecht gevoel, omdat de 0-2 PSV de genadeklap zou geven", aldus Milik die in totaal drie kansen kreeg en één keer scoorde. "Het maakte me daarom extra blij dat ik de assist op Anwar El Ghazi gaf. Door dat tweede doelpunt speelden we een stuk makkelijker. Ook omdat het publiek het leek op te geven."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner