22.03.2016 11:49

Van Weert over Janssen: "Hij is echt heel goed"

Felipe Gutiérrez (r.) en Vincent Janssen (l.) vechten een duel uit tijdens het competitieduel FC Twente - AZ Alkmaar. (20-03-2016)
Felipe Gutiérrez (r.) en Vincent Janssen (l.) vechten een duel uit tijdens het competitieduel FC Twente - AZ Alkmaar. (20-03-2016)

Excelsior-spits Tom van Weert heeft lovende woorden voor Vincent Janssen. Van Weert was - net als Janssen - een tijd actief in de Jupiler League en denkt dat de spits van AZ een grote toekomst tegemoet gaat.

"Hij is écht heel goed", aldus Van Weert. "Dat zag ik in zijn tijd bij Almere City al. Sommige spitsen zie je in de Jupiler League scoren, maar dan denk je: Nou, die gaat ze in de Eredivisie niet zo makkelijk maken. Maar Janssen is altijd aanspeelbaar, fysiek goed, heeft een sterk linkerbeen. Hij is daarnaast voetballend beter dan veel spitsen."

"Hij is niet alleen een doelpuntenmaker, ze lopen bij AZ met hem weg omdat hij ook andere jongens beter laat spelen", vervolgt Van Weert tegenover Voetbal International. "Hij is bijvoorbeeld belangrijk in het druk zetten en in het uitvechten van duels. Ik was altijd al gecharmeerd van hem", aldus Van Weert, die niet verwacht dat hij ooit samen zal spelen in Oranje met Janssen. "Hij is 21 jaar, ik vier jaar ouder. Hij zit bij het Nederlands elftal, dat wordt voor mij lastig."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner