23.03.2016 09:35

TvdW: geen uitblinkers in speelronde 28

Voetbal.com biedt de bezoeker in het huidige voetbalseizoen een nieuwe dienst aan. Vanaf de eerste speelronde van de Eredivisie komen wij met een Team van de Week en houden we een individuele spelersranking bij.

Zoals elke week becijferen Voetbal.com, De Telegraaf, Voetbal International en het Algemeen Dagblad de spelers van de Eredivisie. Waar we dikwijls spelers zien die ver boven de rest uitspringen, qua becijfering dan, zien we nadat we de balans op hebben gemaakt na speelronde 28 maar weinig van dit soort spelers. Er waren slechts drie spelers die hoger dan een 7 of gelijkwaardig aan een 7 scoorden. Twee spelers daarvan zijn van PEC Zwolle, één van Feyenoord.

Maar we beginnen achterin. Op het doel staat Bram Castro. De goalie zag zijn ploeg Heracles Almelo knap winnen in en tegen Heerenveen. Castro hield de nul en was met een 6.88 de beste doelman van de afgelopen speelronde. De ploeg uit Almelo blijft na de winst nog volop meedoen om de plekken voor Europees voetbal. Heracles staat op een knappe zesde plaats, net achter FC Utrecht.

In de driemansverdediging zien we Mike van der Hoorn weer terug. De verdediger van Ajax krijgt zijn kans nu Jaïro Riedewald en Kenny Tete geblesseerd zijn. Van de Hoorn pakt die kans met beide handen aan en is met een 6.63 één van de betere verdedigers van afgelopen speelronde. Dat cijfer krijgt ook Guram Kashia, de aanvoerder van Vitesse, toegewezen. Beide verdedigers deden echter wel onder voor Dirk Marcellis. De verdediger van PEC maakte het openingsdoelpunt tegen Willem II en kreeg als beoordeling een 7.13.

Hakim Ziyech en Illias Bel Hassani staan, net als de vorige speelronde, opnieuw in de middelste linie van het Team van de Week. Beide spelers scoren een 6.75 voor hun optreden. Ook een 6.75 werd toegewezen aan Roda JC-middenvelder Tom van Hyfte. De middenvelder zag zijn Roda JC uit winnen bij SC Cambuur. Roda JC doet goede zaken met die overwinning; het gat naar de degradatiezone wordt steeds groter. Thom Haye scoorde de 1-2 tegen FC Twente en met een 6.63 maakt hij het middenveld van het Team van de Week compleet.

In de aanvalslinie zien we het gemiddelde cijfer omhoog gaan. Net als vorige week is Sébastien Haller weer van de partij. De aanvaller was tweemaal trefzeker en krijgt een 6.88 toegewezen. Bilal Başaçıkoğlu kreeg een 7 voor zijn optreden tegen De Graafschap. De rappe buitenspeler was aangever bij de 2-1 van Eljero Elia en was daarmee de hoogste genoteerde speler van Feyenoord. De speler die het hoogste cijfer kreeg afgelopen speelronde is Lars Veldwijk. De spits van PEC Zwolle wist één keer het doel te vinden in de wedstrijd tegen Willem II. Ook was hij aangever bij de 2-0 van Queensy Menig. Met een 7.25 is hij de beste speler van afgelopen speelronde.

 

Door: Thomas Mulder

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner