24.03.2016 09:15

Hake gaat beroep doen op Pool Zawada

Oskar Zawada (l.) komt in de ploeg voor Zakaria el Azzouzi (r.) tijdens het competitieduel FC Twente - PEC Zwolle (12-03-2016).
Oskar Zawada (l.) komt in de ploeg voor Zakaria el Azzouzi (r.) tijdens het competitieduel FC Twente - PEC Zwolle (12-03-2016).

FC Twente-trainer René Hake gaat de aankomende periode een beroep doen op Oskar Zawada. De Poolse spits wordt door FC Twente gehuurd van VfL Wolfsburg, maar kwam nog amper aan spelen toe in Enschede.

Zawada kan tijdens de competitiewedstrijden tegen Willem II, Feyenoord en De Graafschap waarschijnlijk rekenen op een basisplaats. Zakaria el Azzouzi, die de afgelopen periode in de punt van de aanval stond, kreeg tijdens het competitieduel met AZ Alkmaar (2-2) rood en is voor drie wedstrijden geschorst door de KNVB. Hake rekent tegen Willem II, Feyenoord en De Graafschap op de Poolse spits.

"De individuele vaardigheid van Oskar is misschien wat minder dan die van Zakaria, maar daarentegen brengt hij meer fysieke kracht en lengte mee", vertelt de oefenmeester van FC Twente in gesprek met Voetbal International. "Hij moet er klaar voor zijn. Zawada zit niet voor niets bij de Poolse selectie voor spelers Onder-21. Hij heeft kwaliteiten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner