24.03.2016 11:01

Vermeer: "Je speelt om prijzen te veroveren"

Kenneth Vermeer wil het huidige seizoen afsluiten met een prijs. Feyenoord staat op 24 april in de bekerfinale, maar de doelman van Feyenoord is van mening dat de Rotterdammers altijd om de prijzen moeten spelen.

"Een club als Feyenoord moet altijd om de prijzen spelen", zegt de sluitpost in het magazine Hand in Hand. "We zijn er nu heel dichtbij en nu willen we ook winnen. Je merkt dat het enorm leeft binnen het team. De bekerwinst heeft bovendien rechtstreekse plaatsing voor de groepsfase van de Europa League tot gevolg. Je speelt om prijzen te veroveren."

Vermeer heeft met Feyenoord een lastige periode achter de rug. "Het was natuurlijk een zeer lastige periode voor ons als team. Je verliest zeven wedstrijden die je eigenlijk gewoon hoort te winnen. Je ziet in competities in Europa wel steeds meer dat iedereen van elkaar kan winnen. Alleen hebben wij wel heel veel verloren achter elkaar."

De doelman was overigens wel tevreden over zijn eigen niveau. Vermeer bleef als enige overeind. "Op zich wel, maar eigenlijk moet je nooit tevreden zijn. Ik ben een type speler dat altijd het maximale van zichzelf wil verlangen. Natuurlijk weet je zelf wel of je goed of slecht gekeept hebt. Ik wil altijd minimaal een voldoende halen en er staan voor het team."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner