24.03.2016 19:20

ADO legt Van der Heijden tot medio 2019 vast

Dennis van der Heijden weet niet wat hij meemaakt. De aanvaller maakt zijn debuut tegen Excelsior en scoort direct tweemaal. (14-02-2016)
Dennis van der Heijden weet niet wat hij meemaakt. De aanvaller maakt zijn debuut tegen Excelsior en scoort direct tweemaal. (14-02-2016)

ADO Den Haag heeft de talentvolle spits Dennis van der Heijden met een profcontract beloond voor zijn spectaculaire doorbraak. De negentienjarige Van der Heijden debuteerde vorige maand tegen Excelsior als invaller met twee doelpunten in de hoofdmacht van ADO. Hij is sindsdien onderdeel van de selectie van trainer Henk Fraser.

Van der Heijden ondertekende donderdag een contract tot medio 2019 bij de club uit Den Haag. "Na al die jaren keihard werken, is dit contract een droom die uitkomt. Als voetballer wil je succes hebben en daar kan ik me nu volledig op focussen", zegt de Schiedammer. "Ook omdat ik gestopt ben met school. Ik hoop me bij ADO Den Haag zo snel mogelijk in de basis te spelen."

De aanvalsleider, die dit seizoen nog actief was bij de A-junioren van ADO Den Haag, stond als amateur onder contract bij de Residentieclub en had dus weggeplukt kunnen worden door een ander team. Hij koos echter voor een langer verblijf bij ADO Den Haag.

"Het is altijd goed om iemand vanuit de jeugd door te zien stoten naar het eerste elftal. Dennis heeft dit contract helemaal zelf afgedwongen, onder meer door zijn geweldige debuut tegen Excelsior. Hij is een spits waar ADO Den Haag nog veel plezier van kan beleven", aldus technisch manager John Metgod.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner