25.03.2016 09:27

Twente zegt contracten belangrijke spelers op

Jerson Cabral (l.) ontdoet zich van Sander van de Streek, die de strijd om de bal echter niet opgeeft tijdens FC Twente - SC Cambuur. (20-02-2016)
Jerson Cabral (l.) ontdoet zich van Sander van de Streek, die de strijd om de bal echter niet opgeeft tijdens FC Twente - SC Cambuur. (20-02-2016)

FC Twente heeft van negen spelers het contract formeel opgezegd. Onder die negen spelers zitten enkele basisspelers. De meest in het oog springende voetballers waarvan het contract niet wordt verlengd zijn Robbert Schilder en Jerson Cabral. Hiermee is overigens nog geen definitief afscheid genomen van de spelers.

"Deze opzeggingen zijn een jaarlijkse formele verplichting en deze sluiten een verlenging niet per definitie uit. Het geeft zowel de spelers als de club de mogelijkheid zich te oriënteren", aldus Ted van Leeuwen op de website van FC Twente. Door de benarde situatie waarin FC Twente zich bevindt, kan het momenteel op gebied van spelerscontracten weinig uitrichten.

Het is nu nog onzeker of de Tukkers volgend seizoen in het betaald voetbal actief zijn. Wanneer daar meer over bekend is, kan de clubleiding nieuwe contracten uitdelen. Naast Cabral en Schilder hebben ook de huurlingen Bruno Uvini (Napoli), Oskar Zawada (VfL Wolfsburg), Thomas Agyepong (Manchester City) en Stefan Thesker (Greuther Fürth) middels een brief te horen gekregen dat er volgend seizoen geen plaats meer is voor hen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner