25.03.2016 20:59

Broertjes Rienstra blikken terug op Ajax-tijd

Tom van Weert (r.) is uitgezakt naar het middenveld en gaat een duel aan met Ben Rienstra (l.)  tijdens de wedstrijd AZ - Excelsior. (06-03-2016).
Tom van Weert (r.) is uitgezakt naar het middenveld en gaat een duel aan met Ben Rienstra (l.) tijdens de wedstrijd AZ - Excelsior. (06-03-2016).

De broertjes Ben en Daan Rienstra doorliepen een groot deel van de jeugdopleiding van Ajax, maar deden dat wel als Feyenoord-supporters. Momenteel speelt het duo voor respectievelijk RKC Waalwijk en AZ Alkmaar en kijken ze lachend terug op die periode.

"Toen ik klein was, was ik gewoon Feyenoorder", vertelt Daan tegenover de camera's van AZ TV. "De allereerste training bij Ajax kwam ik aan in een broek van Feyenoord. Later is me wel duidelijk gemaakt dat ik dat niet meer moest doen", vult Ben zijn jongere broertje aan.

Bij AZ is John van den Brom de trainer van Ben. De middenvelder kent de oefenmeester nog wel uit zijn periode in Amsterdam. "Mijn trainer van nu was toen hoofd jeugdopleiding bij Ajax. Ik had er genoeg van, heb toen mijn Ajax-spullen ingepakt en gezegd dat ik er geen zin meer ik had."

Ondanks dat vertrek koestert Ben geen wrok jegens Van den Brom. "Het gekke is: daarna hebben we natuurlijk wel gesprekken gehad. Door de jaren heen hebben we goed contact gehouden. Ik had wel het idee dat hij respect had voor wat ik deed."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner