26.03.2016 11:59

Levi García steelt de show bij nationaal debuut

Hidde ter Avest (l.) begaat een overtreding op Levi García tijdens het competitieduel FC Twente - AZ Alkmaar. (20-03-2016)

Levi García zal zijn interlanddebuut nog lang herinneren. De aanvaller van AZ, sinds afgelopen winter in dienst van de Alkmaarders, kwam voor Trinidad & Tobago als invaller in het veld tijdens de kwalificatiewedstrijd tegen St. Vincent/Grenadines en was beslissend met twee doelpunten.

Na ruim een uur spelen kwam de flankspeler in het veld, toen het nog 1-1 stond. Na nog geen tien minuten maakte Levi García er al 1-2 van met zijn eerste doelpunt in dienst van Trinidad & Tobago. Het feest voor de vleugelaanvaller, die in de Eredivisie inmiddels op vijf wedstrijden en één doelpunt staat, duurde echter niet lang.

Zes minuten na de 1-2 maakte St. Vincent/Grenadines weer gelijk. Het feest werd echter compleet voor Levi García en Trinidad & Tobago, want de AZ'er maakte acht minuten voor tijd zijn tweede interlandgoal en bezorgde zijn land zodoende een 2-3 overwinning.

De driepunter voor Trinidad & Tobago kan wel eens heel belangrijk zijn op weg naar het Wereldkampioenschap in Rusland. Mede omdat de Verenigde Staten verloren van Guatemala, staat Trinidad & Tobago bovenaan in de groepsfase. De nummers één en twee gaan door richting de volgende ronde, waar de tickets voor het WK in 2018 op het spel staan.