26.03.2016 14:04

"Als ik moet kiezen, win ik liever de beker"

Willem Janssen hoopt met FC Utrecht de bekerfinale te gaan winnen. De middenvelder van de Domstedelingen moet in de finale nog wel afrekenen met Feyenoord. Hij kijkt nu al uit naar de clash die over een maand op het programma staat.

"Het leeft bij ons heel erg dat we een prijs kunnen winnen. Dat is uniek als je speelt bij clubs in de middenmoot en de subtop. Wij doen ook in de Eredivisie mee om Europees voetbal. Als ik moet kiezen, zeg ik: ik win liever de beker. Het is een tastbare prijs en het levert ook nog de beste plek op in de Europa League. Maar we gaan voor én én, dat zou helemaal uniek zijn", vertelde de spelmaker in gesprek met Voetbal International. 

"De sfeer en de druk bij FC Utrecht, ik geniet daarvan. Al begrijpen wij, de spelers, het ook niet dat het stadion nog steeds niet vol zit", zo vraagt de 29-jarige zich hardop af. "De club is er wel mee bezig de binding met de provincie te vergroten. Structureel moet FC Utrecht in de top-acht spelen. In deze selectie zit nog wel rek, vooral in het aanvalsspel." 

"Het zou fantastisch zijn als we volgend seizoen Europees voetbal spelen. En helemaal om een prijs te halen, daar doe ik alles voor. Ik word dertig jaar, hoe vaak maak je het mee als speler van FC Utrecht de beker te winnen? Dat zou tot nu toe de kroon op mijn profcarrière betekenen", besloot Janssen zijn verhaal.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner