26.03.2016 16:33

Van Weert: "Carrière niet normaal verlopen"

Tom van Weert gaat Excelsior komende zomer verlaten. De spits van de Rotterdammers heeft niet de intentie om zijn aflopende contract te verlengen en hoopt op een mooie stap.

"Na twee jaar Excelsior ben ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ze hopen me nog steeds langer te binden, maar dat is niet mijn intentie. Ik wacht af wat er komt. Drie jaar geleden had ik gezegd dat de Nederlandse subtop absoluut mijn volgende stap moest zijn. Maar ik word 26, een mooi moment om me wat breder te oriënteren."

"Engeland? Nou, ik ben in de winterstop een wedstrijdje in het Championship (tweede niveau, red.) gaan kijken. Een spits als Lars Veldwijk had het op dat niveau fysiek gezien al moeilijk", vertelde hij aan Voetbal International. "En hij is 1 meter 96, hè? Ik ben nog vijftien centimeter kleiner, dus dat lijkt me niet echt een competitie voor mij. Met al die lange ballen."

"Maar het heeft geen zin om te speculeren", ging de sympathieke aanvaller verder. "De komende wedstrijden moet ik het elke keer laten zien. Clubs die interesse hebben, moet ik overtuigen. En clubs die me niet kennen, moeten gaan denken: zo, dat is een goeie. Weet je… Mijn carrière is misschien niet echt logisch of normaal verlopen, maar overal waar ik kom, groei ik geleidelijk mee met het niveau." 

"Alles gaat met stapjes. Neem bijvoorbeeld de aandacht van de buitenwereld. Die was er niet van de ene op de andere dag. Eerst zeiden ze: 'Hé, kijk eens: die Van Weert heeft er toch al vier gemaakt'. Daarna was het zes, toen acht. Langzaam groeide het. Typerend voor mijn carrière", aldus Van Weert.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner