30.03.2016 11:12

Oud-spits Hristov hoopt op terugkeer bij NEC

Georgi Hristov hoopt in de toekomst als trainer terug te keren bij NEC. De oud-spits stond tussen 2000 en 2003 onder contract in Nijmegen en heeft nog altijd een warme band met de club.

Hristov heeft in Macedonië onlangs zijn proflicentie behaald en kan dus aan de slag als trainer. "Ik heb nu de UEFA Pro License. Daar ben ik alles bij elkaar tweeënhalf jaar mee bezig geweest. Ik heb in Macedonië nog les gehad van Wim van Zwam van de KNVB. Nu kan ik overal in het voetbal aan de slag. Ik zou het heel mooi vinden in de toekomst nog eens trainer te worden van NEC."

"Ik heb een goede band met clubmensen als Frans Hendriks, Ton van Gaalen en Marcel Boekhoorn", zegt Hristov tegenover De Gelderlander. "Bij NEC heb ik als spits hoogtijdagen beleefd. De 4-1 overwinning op Vitesse (seizoen 2000/2001 met een hattrick van Hristov, red.) vergeet ik nooit meer. NEC zit voor altijd in mijn hart. Dat gaat ook voorbij de derby. Dat is een virus."

Hristov voetbalde na zijn periode in Nijmegen nog bij zeven clubs: PEC Zwolle (toen nog FC Zwolle), Dunfermline Athletic, Debreceni VSC, Olympiakos Nikosia, FC Den Bosch, FK Baku en JJK Jyväskylä.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner