30.03.2016 20:01

Derijck slachtoffer financiële problemen ADO

Timothy Derijck komt voor Caner Çavlan tijdens sc Heerenveen - ADO Den Haag. (20-12-2015)
Timothy Derijck komt voor Caner Çavlan tijdens sc Heerenveen - ADO Den Haag. (20-12-2015)

Timothy Derijck moet door zijn club ADO Den Haag noodgedwongen de laatste weken van het seizoen buiten de wedstrijdselectie worden gehouden, de Belg moet die weken op de tribune plaatsnemen.

Oorzaak hiervoor is een clausule in het contract van de Belg met de Hagenezen, dat deze zomer afloopt. Toen hij dat twee jaar geleden tekende, werd hierin de afspraak opgenomen dat Derijck een contractverlenging met salarisverhoging tegemoet kon zien als hij in het tweede seizoen 25 wedstrijden voor de club minstens voor 45 minuten zou spelen. Hij staat nu op twintig en het seizoen telt nog zes wedstrijden, dus de laatste twee wedstrijden zal hij niet meedoen.

Reden voor deze truc is de financiële situatie van de club, die meent nog miljoenen van eigenaar Wang Hui tegoed te hebben. Directeur John Metgod van de club zegt dat ADO het zich domweg niet kan permitteren om de stopper aan te houden, laat staan tegen verbeterde voorwaarden. Derijck, die in het verleden voor onder meer Feyenoord en PSV uitkwam, noemt de situatie 'heel zuur'. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner