31.03.2016 20:16

Vitesse zegt contract Velthuizen formeel op

Piet Velthuizen staat samen met de andere spelers van Vitesse klaar voor de eerste training van het nieuwe seizoen. (28-06-2015)
Piet Velthuizen staat samen met de andere spelers van Vitesse klaar voor de eerste training van het nieuwe seizoen. (28-06-2015)

Piet Velthuizen heeft te horen gekregen dat Vitesse hoogstwaarschijnlijk niet verder met hem gaat volgend seizoen. De goalie, die bijna tien jaar bij de selectie van de Arnhemmers zit, beschikt over een aflopend contract.

Volgens de regelgeving moet een club spelers met aflopende contracten voor 1 april duidelijkheid geven over het toekomstperspectief. De Arnhemmers melden op de clubwebsite dat het contract van Velthuizen formeel is opgezegd. De goalie heeft de concurrentiestrijd met Eloy Room lang en breed verloren, dit seizoen keepte hij maar één bekerwedstrijd. 

Naast het slechte nieuws voor Velthuizen kwam Vitesse ook met goed nieuws voor spelers. Zo werd de optie in het contract van Mohammed Osman gelicht, waardoor de middenvelder, met één optreden in de hoofdmacht op zijn cv, tot 2018 aan de Eredivisionist blijft verbonden. Daarnaast hoopt Vitesse de Chelsea-huurlingen Nathan, Lewis Baker, Isaiah Brown, Danilo Pantić en Dominic Solanke langer aan zich te binden.

Een langer verblijf van Nathan en Pantić lijkt echter onlogisch, aangezien beide spelers zelden in actie komen dit seizoen. Baker, Brown en Solanke zijn sterkhouders bij de formatie uit Gelderland, maar vooral laatstgenoemde lijkt klaar te zijn voor een nieuwe stap in zijn carrière.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner