01.04.2016 16:13

De Boer tevreden over ontwikkeling Milik

Met een fantastische knal zorgt Arkadiusz Milik ervoor dat Ajax op een 1-0 voorsprong komt tegen Excelsior. (21-02-2016)
Met een fantastische knal zorgt Arkadiusz Milik ervoor dat Ajax op een 1-0 voorsprong komt tegen Excelsior. (21-02-2016)

Trainer Frank de Boer koos er dit seizoen in de topwedstrijden vaak voor om Arkadiusz Milik op de bank te houden, maar dat lijkt verleden tijd. De Pool lijkt steeds beter in het Ajax-spelletje te passen en dat is De Boer ook opgevallen.

De trainer van de Amsterdammers zegt vrijdag op de persconferentie in aanloop naar het duel met PEC Zwolle dat hij tevreden is over de ontwikkeling van Milik. "We wisten natuurlijk al dat hij kon scoren. Andere aspecten moesten beter, dat gaat nu de goede kant op. Hij is nu vooral heel balvast geworden en kiest zijn momenten nu gewoon beter."

Ajax wordt de laatste tijd veelvuldig in verband gebracht met Sébastien Haller, maar Milik staat nog tot medio 2019 onder contract in Amsterdam. "Of hij de spits is voor de komende jaren? Ja, dat denk ik wel", geeft de trainer aan. "We hebben hoge eisen als Ajax zijnde. We hebben een grote selectie, iedereen vecht voor zijn plekje. We weten allemaal dat hij verschrikkelijk goed kan zijn, vooral met zijn linkerpoot."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner