02.04.2016 09:31

Van Bronckhorst erg tevreden over Başaçıkoğlu

Eljero Elia (l.) krijgt een dikke knuffel van Bilal Başaçıkoğlu. Eerstgenoemde scoort tegen De Graafschap uit een voorzet van Başaçıkoğlu. (19-03-2016)
Eljero Elia (l.) krijgt een dikke knuffel van Bilal Başaçıkoğlu. Eerstgenoemde scoort tegen De Graafschap uit een voorzet van Başaçıkoğlu. (19-03-2016)

Nu de knop om lijkt bij Bilal Başaçıkoğlu, de vleugelaanvaller heeft zich de laatste weken op positieve wijze laten zien bij Feyenoord, verkeert Giovanni van Bronckhorst opeens in een luxepositie. De trainer is daar alleen maar blij mee.

"Want hoe lekker is het voor een trainer om te weten dat je nog iemand op de bank hebt zitten die een wedstrijd voor je kan winnen?", vraagt de eindverantwoordelijke in Rotterdam zichzelf af tijdens de persconferentie voor de stadsderby tegen Excelsior op zaterdag. 

"Ik ben heel tevreden hoe Bilal de laatste weken presteert", gaat Van Bronckhorst verder. "Zeker de laatste wedstrijden waarin hij is ingevallen, is hij heel belangrijk geweest. Hij haalt de laatste weken een constant niveau en is heel dreigend en bepalend."

Voor Başaçıkoğlu ligt er nu een klein probleem op de loer, want hij heeft laten zien dat hij bepalend kan zijn als invaller. "Hij heeft bewezen dat hij dat heel goed kan", grijnst Van Bronckhorst, die de suggestie vervolgens direct wegwuift. "Want dat zegt niet dat het altijd zo blijft. Ik moet nu keuzes maken en dat is wat je wil als trainer."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner