02.04.2016 17:04

FC Utrecht kampt met slechte trainingsvelden

Sébastien Haller (m.) zweeft door de lucht en knalt de bal met een halve omhaal achter doelman Martin Hansen (r.). (13-03-2016)
Sébastien Haller (m.) zweeft door de lucht en knalt de bal met een halve omhaal achter doelman Martin Hansen (r.). (13-03-2016)

Met een vijfde plek na 28 wedstrijden in de Eredivisie doet FC Utrecht het meer dan goed in de vaderlandse competitie, maar dit ligt niet aan de trainingsfaciliteiten. Trainer Erik ten Hag doet zijn beklag over de trainingsvelden op de clubwebsite van de Domstedelingen.

"Als je stelt dat onze trainingsvelden op dit moment niet zo goed zijn, dan is dat een understatement. Er wordt met man en macht aan gewerkt om ze zo goed mogelijk te prepareren, maar het is een structureel probleem. Dat kun je alleen verhelpen als je aan de bodemstructuur werkt. Goede trainingsvelden zijn belangrijk. Die zorgen ervoor dat je goed kunt werken aan je speelwijze en aan de ontwikkeling van het team en individuele spelers", stelt de eindverantwoordelijke in Midden-Nederland.

Het probleem is dusdanig ernstig, dat FC Utrecht uitwijkt naar het sportcomplex van amateurs. "Dat wij de afgelopen dagen bij vv De Meern hebben mogen trainen, is fijn. Het is natuurlijk even improviseren, het kost wat extra reistijd, maar we moeten vv De Meern en de gemeente Utrecht dankbaar zijn voor het feit dat we bij vv De Meern terechtkunnen."

FC Utrecht verdedigt zaterdagavond de vijfde plek in de Eredivisie tegen Heracles Almelo. De Domstedelingen staan ook in de finale van de KNVB beker, waar een ticket voor de groepsfase van de Europa League op het spel staat.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner