02.04.2016 16:04

Vermeij eerlijk: "Niet goed genoeg voor Ajax"

Hidde Jurjus (l.) en Vincent Vermeij (r.) balen na afloop van het competitieduel Ajax - De Graafschap (20-12-2015).
Hidde Jurjus (l.) en Vincent Vermeij (r.) balen na afloop van het competitieduel Ajax - De Graafschap (20-12-2015).

Het zijn roerige weken voor Vincent Vermeij. De spits van De Graafschap verlengde zijn contract in Doetinchem en debuteerde bij Jong Oranje. Vermeij was enkele jaren geleden nog een amateur, waar hij last van had in Amsterdam.

Het verhaal van Vermeij is meer dan bijzonder te noemen. In de hoofdstad scoutte men de spits bij de amateurs, maar het was de bedoeling om de aanvalsleider bij de amateurs van Ajax te plaatsen. Toen de club te horen kreeg dat Vermeij nog geen twintig jaar oud was, werd hij direct in de jeugdopleiding geplaatst. Na een jaar maakte hij al de stap naar Jong Ajax, waar hij de concurrentiestrijd niet definitief wist te winnen.

Met medewerking van Ajax maakte Vermeij de stap naar De Graafschap. "Ik was voor mijn gevoel niet goed genoeg voor Ajax. Bij De Graafschap kon ik veel meer minuten maken", legt Vermeij in gesprek met de NOS zijn stap naar de Achterhoek uit. "Het is ook niet erg, want Ajax 1 is nogal wat. Zeker als je van de amateurs komt."

Vorig seizoen streed hij met De Graafschap in de Jupiler League, nu staat hij, door een zeer belangrijke treffer in de play-offs, in de Eredivisie. Vermeij stond in het begin echter veel wissel op het hoogste voetbalniveau van Nederland. "Ik snapte niet waarom Vreman (Jan Vreman, trainer van De Graafschap, red.) die keuze maakte. Je moet er mee om leren gaan, want anders gaat de situatie nooit veranderen. Dat is helemaal goed gekomen", kijkt Vermeij terug op een lastige periode, waar hij inmiddels uit is gekomen.

De spits staat nu op 27 wedstrijden in de Eredivisie, waarin hij zes keer het net wist te vinden. Tijdens zijn eerste weken bij Jong Oranje scoorde de goaltjesdief ook al.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner