02.04.2016 20:24

Utrecht en Heracles houden zicht op play-offs

Bart Ramselaar (l.) in een uiterste krachtsinspanning om de bal bij een teamgenoot te bezorgen. Aan de rechterzijde geeft Mark-Jan Fledderus (r.) druk om dat te voorkomen. (02-04-2016)

Heracles Almelo en FC Utrecht zijn zaterdag in Overijssel niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. De thuisploeg raakte twee keer het aluminium, maar een gelijkspel is een goede afspiegeling van het wedstrijdverloop. Door de remise blijft zowel Heracles als FC Utrecht er goed voor staan in de subtop van Nederland.

Na wat aftastend werk in het eerste kwartier was de eerste kans van de wedstrijd ook meteen bijna raak. Ramon Zomer schampte na twintig minuten spelen de lat, nadat hij uit een corner met zijn hoofd eerder bij de bal was dan Robbin Ruiter. Die ontsnapte echter, aangezien Zomer de bal niet laag kon houden. De wedstrijd ging vervolgens gelijk op en ook FC Utrecht kreeg een prima kans. Nacer Barazite vond Willem Janssen bij de tweede paal met een geweldige vrije trap, maar de volley van de aanvoerder vloog recht op Bram Castro af. Vlak voor rust raakte Heracles opnieuw het aluminium, ditmaal was het Jaroslav Navratil die vanuit een moeilijke hoek de paal raakte.

In de tweede helft ontvlamde het duel na een klein uur spelen. Eerst scoorde Heracles uit een razendsnelle spelhervatting van Castro. De goalie vond Robin Gosens op links, die zette voor op Navratil en de Tsjech schoot met een volley de 1-0 binnen. Nog geen drie minuten later stond het weer 1-1. Heracles werkte een voorzet van Nacer Barazite nog weg, maar na snel combinatiewerk tussen Janssen, Bart Ramselaar en Andreas Ludwig scoorde laatstgenoemde. Het spel golfde na de twee vlugge goals op en neer en in de slotfase werd vooral FC Utrecht via invaller Ruud Boymans gevaarlijk, maar gescoord werd er niet meer in Overijssel.

Door de puntendeling blijven Heracles en FC Utrecht meedoen voor een plek in de play-offs aan het einde van het seizoen. Wel kan Vitesse over Heracles heen als het weet te winnen van NEC.

Door: Jos Boesveld